Tijdens een bijeenkomst op maandag 2 november jl. is er een nieuw convenant afgesloten tussen de gemeente Aalburg en de dorpsraden van Eethen, Genderen, Meeuwen en Veen.

In het convenant zijn nadere afspraken vastgelegd over de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de dorpsraden en de gemeente. Het convenant is aangepast naar aanleiding van de ervaringen in de samenwerking tot nu toe.

Burgemeester Naterop gaf voorafgaande aan de ondertekening aan dat de dorpsraden hebben bewezen bestaansrecht te hebben en een belangrijke schakel vormen tussen de gemeente en de inwoners, ter bevordering van het woon- een leefklimaat in de kerkdorpen.

In de dorpen Babyloniënbroek, Drongelen en Wijk en Aalburg zijn nog geen dorpsraden actief. De komende tijd zal de gemeente bekijken op welke wijze voor deze dorpen invulling aan een dorpsraadfunctie gegeven moet worden.

 http://www.dorpsraadveen.nl/wp-content/uploads/2010/05/Convenant-dorpsraad-Veen.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>